lördag 27 februari 2010

Tekakor med havregryn

Här är receptet på brödet jag bakade, blev riktigt bra faktiskt.


Ingredienser:

4dl havregryn
1 liter röd mjölk
200g margarin
2 paket jäst
1 ½ dl socker
1 tsk salt
Vetemjöl ca 10-12 dl

1. Koka havregryn och en halv liter mjölk till en gröt under omrörning.
2. Ta av grytan från plattan och tillsätt margarinet rör tills det smält.
3. Häll på resten av mjölken rör runt och känn om fingervarmt.
4. Blanda 2 paket jäst, salt och socker, låt jästen smälta
5. Häll på den fingervarma havregrynsgröten.
6. Blanda i mjöl till lagom deg och arbeta degen länge.
7. Kavla ut degen till ca1 cm tjock och tryck ut kakor med mått.
8. Lägg ca 5 kakor per plåt och nagga.
9. Lägg över bakduk och låt jäsa 30-40 min.
10. Grädda i 225grader i ca 9min
11. Pensla kakorna med varmt vatten.
12. Lägg kakorna på galler över diskhon med bakduk över och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar